Villkor

När du handlar hos Retrolivet:

Priser för begagnade varor: Alla priser anges i svenska kronor. Moms ingår med 0% (vid handel med begagnade varor tillämpas vinstmarginalbeskattning).

Frakt: Vi skickar antingen med Posten eller Schenker beroende på storlek och vikt av paketet. Om fraktalternativet är avhämtning (till exempel vid köp av möbler eller andra tynga varor), ordnar kunden frakten själv.

Leveranstid: Vi skickar så snart vi kan, men senast efter fem arbetsdagar.

Betalningsalternativ: Förskottsbetalning till vårt bankkonto eller betala direkt med kort genom att välja betalningsalternativet PayPal i kassan.

Ångerrätt och reklamation: Ångerrätt gäller i 14 dagar. (Gäller ej rea varor och möbler). Du står själv för returfrakten. Retro, vintage och antika (begagnade) varor har en naturlig slitage. Vi försöker alltid beskriva varan så noggrant som möjligt och oftast med flera tydliga foton. Transportskador anmäls alltid direkt till transportören, där du får fylla i en skadeanmälan, kontakta oss sedan. Ej uthämtade varor som returnerats till oss faktureras med 400 kronor för att täcka returfrakten samt våra kostnader.

Övrigt: Vi reserverar oss för skrivfel. Vi förbehåller oss rätten att när som helst justera priser upp eller ned. Samtliga varor i webbutiken finns också till försäljning i den fysiska butiken i Skorped om en vara köps eller beställs, har den fysiska butiken förtur. Du måste vara myndig för att handla hos oss.

Hantering av personuppgifter

Retrolivet sparar endast information om dig som är relevant för att fullborda ordern, bokföra och för att skydda webbutiken från spam. Härnedan en förteckning över de personuppgifter vi sparar om dig och i vilket syfte de används.

 • Fakturaadress (för bokföringsändamål) och eventuellt en separat leveransadress (för att fullborda leveransen) som består av de följande uppgifter
  • För- och efternamn
  • Företagsnamn
  • Adress, Postnummer, Ort, Land
 • Övriga uppgifter som sparas
  • E-post (order bekräftelse och för att kontakta dig om eventuella frågor uppstår om ordern)
  • Telefonnummer (avisering om paketet och för att kontakta dig om eventuella frågor uppstår om ordern)
  • Artikelnummer som tillhör ordern
  • IP adress (för att skydda webbplatsen från spam)

Leveransadress, e-post och telefonnummer kommer att delas med frakttjänsten om ett fraktalternativ väljs.

De ovannämnda personuppgifter kommer att lagras under sju år för bokföringsändamål och kommer därefter att raderas.

E-post meddelanden som skickas till Retrolivet lagras under en månad och raderas därefter om inte något begärs som kräver att vi lagrar informationen längre. Skicka aldrig känslig information (till exempel information om din hälsa, religiösa åskådning och politiska uppfattningar) om dig själv till oss oavsett om det skickas via e-post eller på andra sätt (till exempel i fältet ”Ordernoteringar” när du beställer varor).

Den virtuella servern som hostar Retrolivet befinner sig i Amsterdam, Nederländerna och hyrs av molnleverantören DigitalOcean.

Krypterade säkerhetskopior skapas varje dag och sparas hos molnleverantören Backblaze.